Land van Cuijk


Het Land van Cuijk omvat de gemeenten Cuijk, Boxmeer, Grave, Mill en St Hubert en Sint Anthonis. Het Land van Cuijk is een streek waar het onbeperkt genieten is. Daar komen de Brabantse gastvrijheid, het Bourgondische leven en de Limburse gemoedelijkheid samen

Recreatie

Het Land van Cuijk biedt uiteenlopende toeristische mogelijkheden. U treft er grote, kleine, sjieken, sfeervolle, karakteristieke, 5 sterren of met een paar minder hotels om in te overnachten. Kamperen kunt u op campings: aan het water, in het bos, bij de boer of met een manege. Tientallen attractieparken, musea, dierentuinen, historische monumenten, kunstwerken, kastelen, kerken, kloosters en zelfs een basiliek staan garant voor boeiende en onvergetelijke momenten. Aan gezellige cafés, discotheken en een scala aan veelsoortige restaurants is in het Land van Cuijk geen gebrek.

Sportief genieten

Het Land van Cuijk is ook een gebied waar u sportief uitstekend uit de voeten kunt. Zo kunt u eindeloos wandelen en fietsen; daarvoor zijn er prachtige wandelroutes en fietsroutes uitgestippeld en paden aangelegd. Speciaal voor de extra sportieve fietsers zijn er spectaculaire ATB routes gecreëerd. Voor paardenliefhebbers zijn er speciale campings, maneges met paardenverhuur en bosroutes gerealiseerd. Kanovaren kunt u op verschillende plaatsen door mooie natuurgebieden met veel afwisselende flora en fauna. Maar ook zwemmers, surfers, en duikers kunnen hun hart ophalen. Verschillende plaatsen aan de Maas hebben een jachthaven en zijn er rustige vislocaties.

Historische grond

Het Land van Cuijk ligt iets onder Nijmegen, de oudste stad van Nederland en in het begin van onze jaartelling een beroemd Romeins bolwerk. Vlak over de grens in Duitsland ligt Xanten, ook een beroemde Romeinse vestigingsplaats waar bijna alles nog aan deze tijd herinnert. Hier tussenin ligt het Land van Cuijk waar nog talrijke sporen zijn te zien van vroege bewoning en activiteiten van o.a. Kelten en Romeinen. Maar ook daarna bleef het gebied populair bij allerlei machtheren, boeren, buitelui, vaklieden, handelaars en kerkvorsten. Talrijke monumentale gebouwen en vestigingswerken geven een indruk van de “groei en bloei” en het “wel en wee” van het gebied.

Veel te beleven

Van vestigingsplaats tot bedevaartsoort en van “Metworstrennen” tot “daags na de tour” zijn enkele uitersten binnen het Land van Cuijk. Grave is een roemruchte vestigingstad. Katwijk a.d. Maas is een bedevaartsoort. Boxmeer heeft z’n “Daags na de Tour”, een bloedprocessie “de Vaart” en het carnavalspektakel “de Metworstrennen” . Overloon is beroemd door het Oorlogsmuseum en unieke dierentuin “Zoo Parc Overloon”. Tijdens de Nijmeegse vierdaagse is Cuijk een grote feestgemeente. Ieder moment van het jaar is er wel iets te beleven in het Land van Cuijk.

Het-UITstapje.nl bundelt originele groepsuitstapjes op toeristisch, educatief, actief, creatief en cultureel gebied, ook in het Land van Cuijk. Ook staan hier verblijfsaccommodaties en interessante horecagelegenheden vermeld. De activiteiten en accommodaties verzameld op deze website worden aangeboden door kleinschalige ondernemers, organisaties en particulieren.

Op Het-UITstapje.nl staan leuke uitstapjes voor een dagje uit met een groep in het Land van Cuijk. Op zoek naar een groepsactiviteit voor een dagje uit met vrienden, collega's, familie of met kinderen? Op Het-UITstapje.nl staat een keur aan originele uitstapjes en groepsactiviteiten. Denk bijvoorbeeld aan workshops en clinics schilderen, fotograferen, sieraden maken of mozaïeken. Ook in de buitenlucht of in de keuken valt er genoeg te creëren!

Organiseert u een vrijgezellenfeest, werkuitstapje, teambuildingactiviteit, kinderfeestje of familiedag? Kijk dan in ons aanbod van uitstapjes en ontdek dat er ook voor uw dagje uit een passende groepsactiviteit is.


Het-UITstapje.nl - Helemaal THUIS in gastvrij Brabant én Limburg!BoekenBoeken


Heerlijk online winkelen bij Het-UITstapje.nl!


Koop 'keiskôn spullekes' en interessante 'hebbedingeskes' (gadgets), streekproducten, boeken en muziek
vanuit Brabant en Limburg gewoon bij 'de winkel van ons allemaal'!Het-UITstapje.nl is affiliate partner van bol.com